Historisk arkiv

Samfunnsansvar på Altinn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Det er nå kommet nye informasjonssider om samfunnsansvar på nettportalen Altinn.

Det er nå kommet nye informasjonssider om samfunnsansvar på nettportalen Altinn.  – Vi vil med dette imøtekomme næringslivets ønsker om et sterkere statlig engasjement og en klarere holdning fra myndighetenes side på feltet samfunnsansvar, sier nærings- og handelsminister Trond Giske. 

Altinn er myndighetenes webløsning for innrapportering til myndighetene og skal også være et møtepunkt for dialog med nærings- og arbeidslivet.

Samfunnsansvar er det ansvaret bedrifter bør ta for mennesker, samfunn og miljø som påvirkes av virksomheten. Gjennom relevante lenker til sider utarbeidet av myndigheter og organisasjoner skal informasjonen på Altinn gi inspirasjon og veiledning i hvordan man bør gå frem. Sidene skal bygges ut med flere relevante lenker etter hvert.

Sidene er også et ledd i Nærings- og handelsdepartementets oppfølging av Stortingsmelding nr. 10 (2008-2009) Næringslivets samfunnsansvar i en global økonomi. I denne gir regjeringen uttrykk for at bedrifter som håndterer sitt samfunnsansvar på en framtidsrettet måte, sørger for at dette blir en integrert del av sin virksomhetsstyring. Det betyr at dette ansvaret må forankres i linjeledelsen og følges opp løpende av bedriftens toppledelse og styre.

– Gjennom utvikling av interne retningslinjer, oppfølging og rapportering kan økonomiske, samfunnsmessige og miljømessige ambisjoner forenes, og dermed bidra til å styrke bedriftenes konkurransekraft og renommé, sier Trond Giske.

Kontaktperson: Kommunikasjonsrådgiver Nora Sørensen, mobil: 90 79 89 19