Historisk arkiv

Skrev under samarbeidsavtale med Storbritannia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Espen Barth Eide og hans britiske kollega, Philip Hammond er enige om et tettere forsvarssamarbeid. Tirsdag skrev de under en samarbeidsavtale.

Forsvarsminister Espen Barth Eide og hans britiske kollega, Philip Hammond er enige om et tettere forsvarssamarbeid. Tirsdag skrev de under en samarbeidsavtale.

Forsvarsminister Espen Barth Eide og Storbritannias forsvarsminister Philip Hammond skrev under Memorandum of Understanding

Forsvarsminister Espen Barth Eide og Storbritannias forsvarsminister Philip Hammond (MOD CROWN-COPYRIGHT 2012)

- Det er gledelig at vi nå signerer en Memorandum of Understanding med Storbritannia, en av våre viktigste allierte. Norge fører en aktiv alliansepolitikk for å ivareta norske interesser og sikkerhet, og legger stor vekt på bilateralt samarbeid med våre viktigste allierte. I løpet av de siste årene har vi opplevd økende interesse fra allierte for styrket bilateralt samarbeid, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.

Forsvarsministrene Espen Barth Eide og Philip Hammond (Storbritannia)

(MOD CROWN-COPYRIGHT 2012)

Viktig alliert
Tidligere er avtaler om forsvarssamarbeid med Nederland og Tyskland underskrevet. Slike avtaler gir muligheter for et økt samvirke på flere områder.

- Storbritannia har lenge vært en viktig alliert for Norge, og i løpet av den siste tiden har britene økt sin satsning på samarbeid med de nordeuropeiske landene. Britene har vist stor interesse for det etablerte nordiske forsvarssamarbeidet (NORDEFCO) som et meget godt eksempel på «Smart Defence» i praksis. Styrket samarbeid med Storbritannia og andre nære allierte representerer et godt eksempel på «Smart Defence», sier forsvarsministeren.
 
Følges opp
Avtalen vil bli fulgt opp med økt samarbeid mellom de respektive forsvarsgrenene og innen materiell.
- Det eksisterer allerede godt samvirke på enkelte områder, mens det på andre områder kan være muligheter for økt og mer effektivt samarbeid, sier Espen Barth Eide.

Rapport om NATOs fremtid

Espen Barh Eide deltok også i lanseringen av rapport om NATOs fremtid, publisert av Centre for European Reform

Espen Barh Eide deltok også i lanseringen av en rapport om NATOs fremtid, publisert av Centre for European Reform (Forsvarsdepartementet)