Historisk arkiv

Norsk generalmajor skal bistå FNs spesialutsending for Syria

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Generalmajor Robert Mood vil bistå FN og Den arabiske ligas spesialutsending for Syria, Kofi Annan. -Norge gir sin fulle støtte til Annans fredsplan. Jeg er veldig glad for at Mood har blitt bedt om å bistå FNs spesialutsending i hans viktige arbeide.

Generalmajor Robert Mood vil bistå FN og Den arabiske ligas spesialutsending for Syria, Kofi Annan, i hans forsøk på få en slutt på alle former for væpnet vold, sikre humanitær hjelp, samt iverksette en syrisk-ledet politisk prosess for å håndtere de legitime ambisjoner og bekymringene til det syriske folket. Den syriske regjeringen har bekreftet at de aksepterer Annan seks-punkts plan, inkludert en tilbaketrekking av syriske militære enheter fra befolkede områder innen 10. april. FNs sikkerhetsråd har sluttet seg til planen og uttrykte sin sterke støtte til Annans oppdrag.

Generalmajor Mood var sjef for FNs observatørmisjon i Midtøsten (UNTSO - United Nations Truce Supervision Organization) fram til våren 2011, og er i dag sjef for Forsvarets veterantjeneste.

-Norge gir sin fulle støtte til Annans fredsplan. Jeg er veldig glad for at Mood har blitt bedt om å bistå FNs spesialutsending i hans viktige arbeide. Mood har inngående kjennskap til regionen, ikke minst fra hans periode som sjef for UNTSO. Hans lange erfaring fra og engasjement for FN, gjør at han kan bidra på en god måte i dette helt sentrale spørsmålet om internasjonal fred og sikkerhet, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.