Historisk arkiv

Norge pådriver for bedre helse og redusert tobakksbruk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Internasjonalt samarbeid for å få ned tobakksbruken, er det enkelttiltaket som vil ha størst betydning for å redusere utbredelsen av ikke- smittsomme sykdommer i verden, sa helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i forbindelse med lanseringen av stortingsmeldingen om global helse onsdag 15. februar.


Lanseringen av stortingsmelding om global helse i utenriks- og utviklingspolitikken skjedde i samarbeid med utenriksminister Jonas Gahr Støre og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. Tilstede var også lederen for Verdens helseorganisasjon (WHO), Margaret Chan sammen med tidligere statsminister og WHO-leder Gro Harlem Brundtland.
- En viktig og meget fremtidsrettet melding. Det er tydelig at Norge er blant de ledende landene  i verden når det gjelder tiltak for å redusere bruk og tilgjengelighet av tobakk, sa Margaret Chan under lanseringen.

Norge bevilger årlig nærmere tre milliarder kroner til globale helsetiltak over bistands-budsjettet. Meldingen gir svar på hvor norsk innsats kan utgjøre en forskjell.