Historisk arkiv

Oslo 1. mars

Nordisk konferanse om grønn økonomisk vekst

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøverndepartementet arrangerer en konferanse om grønn økonomisk vekst i Oslo torsdag 1. mars. Dette er et ledd i det norske formannskapet for miljø under Nordisk Ministerråd for 2012.

Miljøverndepartementet arrangerer en konferanse om grønn økonomisk vekst i Oslo torsdag 1. mars. Dette er et ledd i det norske formannskapet for miljø under Nordisk Ministerråd for 2012. Konferansen vil få bred internasjonal deltakelse, da temaet grønn økonomisk vekst blir stadig viktigere i det  internasjonale miljøarbeidet.

Sted: Norsk Design- og Arkitektursenter (DogA), Hausmannsgate 16, Oslo.

-Formålet med konferansen er å diskutere hvordan en kan fremme grønn økonomisk vekst i de nordiske landene. Norden har alle forutsetninger for å bli ledende på dette området, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. 

På dagsorden står oppfølgingen av rapporten til de nordiske statsministrenes arbeidsgruppe for grønn vekst, og EUs strategi og satsing på ressurseffektivitet fram mot 2020.  Konferansen vil også inkludere presentasjoner fra UNEPs internasjonale ressurspanel samt OECDs strategier for grønn vekst og innovasjon.

–Vi må satse enda mer på forskning og innovasjon for å utvikle miljøvennlig teknologi. Det er viktig at vi bruker offentlige innkjøpsordninger til å fremme etterspørsel etter miljømerkede varer og tjenester og miljømerking og livsløpstenkning i næringslivet må styrkes, sier Solheim.

Konferansen er åpen for deltakere fra de nordiske regjeringene, fra nordiske utvalg og arbeidsgrupper som beskjeftiger seg med miljø, økonomi og finans, energi, utdanning og forskning, forretningsliv, industri og fagbevegelse, samt ambassader og representanter fra relevante internasjonale organisasjoner.