Historisk arkiv

Nominasjon av områder for lagring av CO2 på norsk kontinentalsokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet inviterer i dag industrien til å nominere områder i Nordsjøen og Norskehavet som kan være egnet til leting etter reservoarer for permanent lagring av CO2 fra Mongstad.

-Transport og lagring av CO2 fra Mongstad vil være et av de første prosjektene av sitt slag der CO2 fra et fullskala fangstanlegg transporteres for lagring på kontinentalsokkelen. Med igangsettelsen av en nominasjonsrunde vil jeg legge til rette for at selskaper med relevant kompetanse får mulighet til å delta i prosjektet, sier Olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Nominasjonen fra selskapene vil være en viktig del av beslutningsgrunnlaget i departementets vurderinger knyttet til en utlysning. Invitasjonen er sendt til samtlige operatører på norsk sokkel og vil kunngjøres i Norsk Lysningsblad slik at også andre kvalifiserte selskaper kan nominere områder.

-Regjeringen legger stor vekt på fangst og lagring av CO2 som et tiltak for å redusere CO2-utslippene. Arbeidet med planlegging og forberedelse av fullskala fangst, transport og lagring på Mongstad er sentralt i regjeringens innsats for å utvikle og realisere fangst og lagring av CO2 i årene som kommer, sier Borten Moe.

Gjennom igangsettingen av en nominasjonsprosess ønsker departementet å starte en prosess som kan gi industrien tilgang til områder for fremtidig permanent lagring av CO2 fra Mongstad og eventuelle andre kilder i kombinasjon med CO2 fra Mongstad.

Frist for nominasjonene er 4. oktober 2011 kl 12.00.

Les brevet fra OED.

Les mer om nominasjonsprosessen