Historisk arkiv

Deltok på norsk-britisk energiseminar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje og energiminister Ola Borten Moe deltok onsdag 26.september på et norsk-britisk energiseminar i regi av den norske ambassaden i London. Statsråden holdt innlegg med tittelen ”Perspektiver på norsk-britisk energi- og klimasamarbeid.”

Olje og energiminister Ola Borten Moe deltok onsdag 26. september på et norsk-britisk energiseminar i regi av den norske ambassaden i London. Statsråden holdt innlegg med tittelen ”Perspektiver på norsk-britisk energi- og klimasamarbeid.”

- Norge og Storbritannia har et omfattende og godt samarbeid på flere energiområder. Vi har begge ambisiøse mål for å få opp andelen fornybar energi og våre lands satsning på karbonfangst og –lagring ligger i front på verdensbasis. Det store britiske forbruket av norsk gass er med på å understreke den gjensidige avhengigheten og nytten av et energisamarbeid mellom våre to land, sa olje- og energiminister Ola Borten Moe i sitt innlegg.

Statsråden tok også opp den planlagte strømkabelen mellom Norge og Storbritannia.

- Realiseringen av en strømkabel mellom Norge og Storbritannia er viktig for begge land. Den vil gi bedre forsyningssikkerhet, og vi får en mer effektiv utnyttelse av kraftproduksjonen i begge land. Derfor har denne saken prioritet, sa Borten Moe.

Statsråden deltar under åpningen at havvindparken Sheringham Shoal utenfor Norfolk-kysten på torsdag 27. september. Han roste samarbeidet mellom britiske myndigheter og Statoil/Statkraft.

- Når en av verdens største havvindparker nå skal åpnes, er det definitivt en ny milepæl i det norsk-britiske energisamarbeidet. Jeg ser virkelig frem til å se fruktene av dette samarbeidet med egne øyne, sa Borten Moe. 

Tilstede på seminaret var også HKH Kronprins Haakon, næringsminister Trond Giske, konsernsjef Helge Lund i Statoil, konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft, og den britiske viseministeren Lord Howell. Seminaret ble holdt i Royal Geographical Society i Kensington, London.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe roste det norsk-britiske energisamarbeidet i sin tale under energiseminaret i London. (Foto: Jon Evang/OED)