Historisk arkiv

Borten Moe besøkte tankesmien Brookings

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje-og energiminister Ola Borten Moe innledet fredag om petroleumsvirksomheten i Norge ved tankesmien Brookings Institution i Washington, D.C.

Tema for innledningen var petroleumsvirksomhet i Arktis. I innledningen understreket Borten Moe at Norge har drevet petroleumsvirksomhet i arktiske strøk lenge.

- I Norge ble den første letebrønnen i Barentshavet boret for over 30 år siden. Det første funnet ble gjort ikke lang tid etter at denne delen av sokkelen ble åpnet for petroleumsvirksomhet. Gjennom en grundig prosess etablert det siste tiåret er det skapt bred enighet om å etablere Barentshavet som en petroleumsprovins, sa olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Han pekte også på at petroleumsvirksomheten på norsk sokkel følger de strengeste krav til helse, miljø og sikkerhet.

- Dette gjelder naturligvis også i arktiske strøk. De arktiske kyststatene har et felles ansvar for å sørge for at disse standardene blir satt i verk og fulgt opp, sa Borten Moe.

I løpet av dagen møtte Borten Moe blant andre innenriksminister Ken Salazar,  viseminister David J. Hayes og energiminister Steven Chu. Blant temaene som ble diskutert var endringene i det amerikanske energimarkedet som følge av økt produksjon av gass og olje fra skiferformasjoner, sikkerhet i petroleumsvirksomheten, karbonfangst og lagring (CCS) og fornybar energi i USA og Norge. Borten Moe orienterte også om sitt besøk til skiferoljefeltet Bakken i Nord-Dakota og det nasjonale senteret for fornybar energi i Denver, Colorado.

Les Borten Moes foredrag "Norwegian Petroleum Policy - the Arctic" (sjekkes mot framføring).

Olje- og energiminister Ola Borten Moe orienterte om 30 år med norsk petroleumsvirksomhet i arktiske strøk i sin tale ved Brookings Institution i Washington D.C. (Ole Berthelsen/OED)

 

GJENSYN MED INNENRIKSMINISTER SALAZAR: Ken Salazar besøkte olje- og energiminister Ola Borten Moe hjemme på gården i sommer. Nå møttes de på Salazars kontor i Washington D.C. (Ole Berthelsen/OED)

Ola Borten Moe og den amerikanske energiministeren Steven Chu i Washington D.C. (Ole Berthelsen/OED)