Historisk arkiv

Åpnet havvindparken Sheringham Shoal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe deltok i dag under åpningen av havvindmølleparken Sheringham Shoal utenfor Norfolk-kysten i England.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe deltok i dag under åpningen av havvindmølleparken Sheringham Shoal utenfor Norfolk-kysten i England.

- Realiseringen av Sheringham Shoal er en milepæl i det norsk-britiske energisamarbeidet. En av verdens største vindparker skal nå i produksjon. Jeg er imponert over britiske myndigheters dedikasjon til å realisere dette havvindprosjektet, og stolt over at det skjer ved hjelp av norsk teknologi, sier Ola Borten Moe.

Sheringham Shoal består av 88 vindturbiner som årlig produserer rundt 1,1 terrawattimer (TWh) strøm. Det tilsvarer det årlige strømforbruket til om lag 220 000 britiske husstander.

Tilstede under åpningen var også HKH Kronprins Haakon, næringsminister Trond Giske, konsernsjef Helge Lund i Statoil, konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft, og den britiske statssekretæren for energi og klimaendringer Edward Davey. Åpningsseremonien ble holdt på Holkham Hall utenfor Norwich.

Montering av den siste havvindmøllen i Sheringham Shoal på YouTube

En av verdens største vindparker, Sheringham Shoal, er nå åpnet ved hjelp av norsk teknologi.(Foto: Scira Offshore Energy Limited)