Historisk arkiv

Store muligheter for mer olje og gass på norsk sokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

- Dette er en gledelig nyhet for Norge. Disse økte ressursene representerer enorme verdier for det norske samfunnet. Spesielt gledelig er det for Nord-Norge som nå for alvor får posisjonert seg som Norges neste oljeregion, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

I dag presenterte oljedirektør Bente Nyland nye ressursestimater for norsk sokkel på et åpent møte i Alta. I Barentshavet forventes 30% mer olje- og gass enn tidligere antatt, med muligheter for opp mot det dobbelte. I norske havområder ved Jan Mayen kan det, dersom geologien slår til, være større ressurser enn i de nye områdene i Barentshavet. Begge områdene er nye områder, og ressursestimatene er usikre. Det faktiske ressursgrunnlaget kan kun påvises ved at områdene åpnes for petroleumsvirksomhet og at det bores letebrønner.

- Dette er en gledelig nyhet for Norge. Disse økte ressursene representerer enorme verdier for det norske samfunnet. Spesielt gledelig er det for Nord-Norge som nå for alvor får posisjonert seg som Norges neste oljeregion, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Les mer om de økte ressursanslagene her.

(OED)