Historisk arkiv

Norge bidrar til fredsmegling i Syria

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- En hel verden ser med forferdelse på situasjonen i Syria. Lakhdar Brahimi arbeider på vegne av FN og Den arabiske liga for en politisk løsning av konflikten. Brahimis oppgave er like viktig som den er vanskelig, og vi støtter hans arbeid med 1,2 millioner kroner, sier statssekretær Torgeir Larsen.

- En hel verden ser med forferdelse på situasjonen i Syria. Lakhdar Brahimi arbeider på vegne av FN og Den arabiske liga for en politisk løsning av konflikten.  Brahimis oppgave er like viktig som den er vanskelig, og vi støtter hans arbeid med 1,2 millioner kroner, sier statssekretær Torgeir Larsen.

FNs og Den arabiske ligas felles utsending Lakhdar Brahimi representerer det internasjonale samfunnet i arbeidet for en fredelig løsning på borgerkrigen i Syria. Han er i kontakt med alle parter i konflikten, med andre land i regionen og med globale stormakter.  Den norske støtten går til Brahimis arbeidet for en politisk løsning, samt til planlegging av FNs framtidige innsats i Syria. Manglende regional og internasjonal enighet om Syria gjør Brahimis arbeid spesielt krevende.

- Arbeidet for fred kan ikke gis opp selv om det er internasjonal uenighet om veien til en løsning. Brahimi har imidlertid full støtte fra alle land for sitt arbeid, og han trenger nå konkret støtte, sier statssekretær Larsen.

Torgeir Larsen deltar i møte i Vennegruppen for Syria i Marrakech 12. desember, han møter Den syriske nasjonalkoalisjonen i dag 11. desember. 

Norge har bidratt med 210 millioner kroner i humanitær nødhjelp til Syria i 2012.