Historisk arkiv

Ti millioner kroner til Leger uten grenser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge gir ti millioner kroner ekstra til Leger uten grensers arbeid, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Norge gir ti millioner kroner ekstra til Leger uten grensers arbeid, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.  

Det kunngjorde han under TV2s artistgalla til inntekt for hjelpeorganisasjonen. 

– Leger uten grenser jobber der behovene er størst. Målet er å gi de som trenger det mest livsviktig medisinsk hjelp de ellers ikke ville fått, sier Solheim. 

Solheim er imponert over arbeid Leger uten grenser gjør i områder herjet av krig og naturkatastrofer. De jobber også i kriser som havner utenfor medienes søkelys. Områdene har sjelden skikkelige veier og er uten noen form for helsetilbud. 

– Leger uten grenser er en nøytral og upartisk organisasjon. De jobber med medisinsk etikk og retten til humanitær hjelp som grunnprinsipper. Det er helt vesentlig for å sikre folk får hjelp i mange av de mest krevende krisene i verden, sier Solheim. 

Pengene styrker hjelpen til utsatte grupper i en rekke land. Dette inkluderer blant annet Haiti. Midt under gjenoppbyggingen etter jordskjelvet er landet nå rammet av en koleraepidemi. 

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Christian Grotnes Halvorsen, mobil: 481 53 748. 

***

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 37. Det er det samme som i ukeblader. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.