Historisk arkiv

Solheim gratulerer ny utviklingspolitisk direktør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Hege Hertzberg (50) har fått den nye jobben som utviklingspolitisk direktør i Utenriksdepartementet. - Jeg gratulerer Hertzberg med jobben og gleder meg til å jobbe tett med henne framover, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Hege HertzbergHege Hertzberg (50) har fått den nye jobben som utviklingspolitisk direktør i Utenriksdepartementet.
 
- Jeg gratulerer Hertzberg med jobben og gleder meg til å jobbe tett med henne framover, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.
 
Hertzberg skal lede arbeidet med å utforme en langsiktig politikk på prioriterte områder. I første rekke dreier det seg om sammenhengen mellom klima og utvikling og kapital og utvikling. Hertzberg skal også samordne arbeidet i Utenriksdepartementet, Miljøverndepartementet, Norad og med andre aktører.
 
– Hun har gjort en veldig god jobb som leder av Analyseenheten i UD. Hertzberg var en drivkraft i arbeidet med stortingsmeldingen om vår nye utviklingspolitikk, sier Solheim.
 
– Mye av jobben hennes blir å følge opp perspektivene fra stortingsmeldingen om klima, konflikt og kapital. Hertzberg er riktig kvinne for jobben, sier Solheim.
 
Hertzberg kommer fra stillingen som avdelingsdirektør i Analyseenheten. Hun har tidligere også ledet Seksjon for utviklingspolitikk og jobbet en årrekke i Norad. Hun har tjenestegjort i Botswana og Zimbabwe, og har vært fredskorpsdeltaker i Zambia.
 
 
Pressekontakt: Pressevakten for utviklingssaker, mob: 913 95 000 (ikke sms)