Historisk arkiv

Vintertelt og nødhjelp til jordskjelvofre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Regjeringen samarbeider med Norges Røde Kors om å hjelpe ofrene for jordskjelvet i Tyrkia med telt, tepper og annen nødhjelp.

I tillegg går støtten til innkjøp av mat, medisiner og annet nødhjelpsutstyr som vil hjelpe 50.000 mennesker i nød. Jordskjelvet i Tyrkia har ført til enorme ødeleggelser. Norge og Røde Kors sender 355 telt og 18.000 tepper til folk som nå trenger hjelp.

- Alle som har fått hjemmene sine rasert har det utrolig tøft nå. Snart er det vinter. Det er kaldt, og det haster. Derfor samarbeider vi med Røde Kors for å hjelpe folk raskt, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. 

Det kraftige jordskjelvet rammet Tyrkia søndag 23. oktober. Tyrkiske myndigheter og Tyrkias Røde Halvmåne startet umiddelbart en stor redningsaksjon for å hjelpe den hardt rammede befolkningen. Flere enn 250.000 mennesker er nå hjemløse. 

Så langt er 520 personer rapportert drept, 1650 personer er skadet og minst 2262 bygninger er ødelagt. I tillegg til hovedskjelvet har Tyrkia vært rammet av 900 etterskjelv.

Pressekontakt: Kommunikasjonssjef Trond Viken, mobil 992 18 303, e-post: trv@mfa.no

****

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldinga har en verdi på 33. Det er det samme som i skjønnlitteratur og ukeblader. Les mer om kampen for et bedre og klarere språk i staten hos Klarspråk.no.