Historisk arkiv

Bred støtte til Palestina-resolusjon i FN

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg ønsker velkommen den overveldende støtten palestinerne har fått for status som observatørstat i FNs generalforsamling, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

I generalforsamlingen stemte 138 land for resolusjonen, 41 land avsto og ni land stemte mot. 

- Det gleder meg at alle de nordiske landene og et flertall av EU-landene stemte for resolusjonen. Avstemningen torsdag er en milepæl og demonstrerer det internasjonale samfunnets klare støtte til det palestinske statsbyggingsprosjektet og en fremtidig palestinsk stat, sier utenriksminister Eide.

- Palestinerne la frem en balansert og konstruktiv resolusjonstekst som samlet bred støtte. De har med dette også gjort det klart at de slutter fullt ut opp om en fredelig forhandlet løsning på konflikten med Israel, sier utenriksministeren.

- Med økte rettigheter følger også forpliktelser for palestinerne. Resolusjonen understreker betydningen av gjenopptakelse av forhandlingene mellom partene. Det er viktig at partene kommer i gang med dette så snart som mulig. Kun en forhandlet løsning mellom partene vil skape varig fred, sier Eide.

Norsk stemmeforklaring