Historisk arkiv

Norge fordømmer angrep mot FN i Somalia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge fordømmer angrepet mot FN i Somalias hovedstad Mogadishu i dag. - Dette er et feigt anslag mot FNs organisasjoner som gir støtte og hjelp til en svært hardt rammet befolkning, sier utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås.

Norge fordømmer angrepet mot FN i Somalias hovedstad Mogadishu i dag.
- Dette er et feigt anslag mot FNs organisasjoner som gir støtte og hjelp til en svært hardt rammet befolkning, sier utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås.

FNs kontorer i Mogadishu ble rammet av et terrorangrep onsdag. Flere personer ble drept i angrepet.

- Slike handlinger er fullstendig uakseptable. Et angrep på FN er et angrep på hele verdenssamfunnet og på grunnleggende humanitære og medmenneskelige prinsipper, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

Somalia har akkurat kommet ut av en av de meste alvorlige sultkatastrofene verden har sett de siste årene. En katastrofe som fortsatt preger over én million somalieres hverdag. I fjor fikk Somalia en regjering som har greid å snu en kronisk negativ utvikling til positive fremskritt. For første gang på tiår er det en forsiktig optimisme i Somalia.

Norge har gitt omfattende humanitær assistanse til Somalia de siste årene. FNs innsats er av stor betydning for Somalias fremtid og en svært viktig kanal for norsk bistand til landet. Norge vil fortsatt støtte regjeringen i Mogadishu og arbeide for en fredelig utvikling i Somalia.

Somalia er en av verdens farligste arbeidsplasser for lokale og internasjonale bistandsarbeidere.

- Våre tanker er med dem og deres familier som er rammet av terroren og som hver dag gjør en kritisk viktig innsats for folket i et av verdens fattigste og mest konfliktrammede land, sier Holmås.