Historisk arkiv

Kasakhstan samarbeider med Norge foran OSSE-formannskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Seks representanter fra Kasakhstans UD og fire representanter fra kasakhstanske utenriksstasjoner i Europa deltok nylig på et to-ukers OSSE-forberedende kurs på Voksenåsen i Oslo.

Kasakhstan skal ha OSSE-formannskapet i 2010 og formålet med kurset var å gi en innføring i norske erfaringer med et slikt formannskap, samt hvordan OSSE som organisasjon fungerer. Innledere på kurset var både nøkkelpersoner under Norges OSSE-formannskap i 1999, representanter fra OSSEs institusjoner og eksterne bidragsytere. Dette sammen med mediahåndtering og besøk til NGOer var poster på programmet.

Samarbeidet vil bli fulgt opp til våren med et kurs i internasjonal forhandlingsteknikk.

Kurset var en oppfølging av felleserklæringen om utviklingen av de vennskapelige forbindelsene og samarbeidet mellom Norge og Kasakhstan, som ble signert i Kasakhstans hovedstad Astana i mai 2004 av daværende statsminister Bondevik og president Nasarbajev.

Å styrke Kasakhstans mulighet til å kunne ta på seg formannskapet i OSSE, blant annet gjennom opplæring av kasakhstanske representanter i Norge, var et sentralt punkt i felleserklæringen.