Historisk arkiv

Syv filmer om utenrikstjenesten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet har produsert til sammen syv informasjonsfilmer om Norges engasjement på felt som fred og forsoning, europapolitikk, næringslivssamarbeid, norgesprofilering, utviklings- og klimasamarbeid, menneskerettigheter og hjelp til norske borgere i utlandet.

- En del av hensikten med filmserien er å avmystifisere UD, og fortelle hvordan vi arbeider for norske interesser i utlandet på ulike områder, sier Jahnsen. 

Utenriksstasjonene som er blitt filmet
En av filmene er fra Bangkok. Den viser en typisk arbeidsdag ved ambassaden, med representasjonsoppdrag og hjelp til nordmenn i nød.

Filmen fra Sudan viser bakgrunnen for Norges engasjement og hvordan Norge samarbeider for fred og forsoning i landet.

Filmen fra FN-delegasjonen i Genève har hatt fokus på Norges menneskerettighetsarbeid i FN og vårt medlemskap i Menneskerettighets-rådet.

I filmen fra ambassaden i Tanzania vises Norges bistandsinnsats i landet og hvordan de arbeider for å sikre at pengene kommer fram til riktige mottakere.

Videre er det film fra ambassaden i Washington om hvordan ambassaden arbeider for å sikre Norge et godt omdømme i USA på ulike områder som er relevante for begge land.

I filmen fra EU-delegasjonen i Brussel er det fokus på hvordan delegasjonen arbeider for norske interesser i Europa.

I filmen fra generalkonsulatet i Guangzhou kan du se hvordan de arbeider for å fremme norske næringsinteresser i en voksende kinesisk økonomi.