Historisk arkiv

Besøk hos Nokia Qt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Fornyingsminister Rigmor Aasrud besøkte tidligere denne uken programvareselskapet Qt Development Frameworks (tidligere Trolltech) i Oslo for å få innspill til hvordan IKT-teknologi kan bidra til fornying av offentlig sektor.

Fornyingsminister Rigmor Aasrud besøkte tidligere denne uken programvareselskapet Qt Development Frameworks (tidligere Trolltech) i Oslo. Hensikten med besøket var å få innspill til hvordan IKT-teknologi kan bidra til fornying av offentlig sektor og se hvordan norskutviklet teknologi har blitt en viktig plattform for utvikling av internettapplikasjoner verden over. Selskapet er siden 2008 heleid av mobilgiganten Nokia.

Under møtet fikk Rigmor Aasrud se ulike produkter laget med Qt, og hun ble forklart hvordan utviklere kan lage programmer til en mengde ulike plattformer med én og samme programkodebase. Den norskutviklede teknologien ligger til grunn for en mengde kjente produkter, blant annet Skype og Google Earth.

Statsråden ble også orientert om bruk av Qt til ulike løsninger for innovasjon og fornying i offentlig sektor i Norge, blant annet innen eldreomsorg. 

Fornyingsminister Aasrud vil i tiden fremover gjennomføre flere møter med bransjen for å lytte til næringens erfaringer, synspunkter og innspill.

Fornyingsminister Rigmor Aasrud sammen med Knut Yrvin. 
Fornyingsminister Rigmor Aasrud sammen med Knut Yrvin. Foto: Kvandal, FAD.