Historisk arkiv

Mottar delrapport om arbeidsdeling og samhandling i NAV

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

Delrapporten fra ekspertgruppen som vurderer deler av NAV-reformen ble overlevert arbeidsminister Hanne Bjurstrøm 30. april. Rapporten beskriver dagens arbeidsdeling og samhandling mellom NAV-kontor og forvaltningsenheter, samt erfaringene med de løsningene som er valgt, så langt.

I arbeidet med den første delrapporten har gruppen innhentet erfaringer og synspunkter fra bl.a. brukerorganisasjoner, ansattes organisasjoner og kommunesektoren. Disse erfaringene og synspunktene framgår i rapporten.

–Dette er viktige erfaringer å ha med seg videre før utvalget konkluderer i sin sluttrapport, 30. juni. Jeg vil nå sette meg inn i ekspertgruppens rapport, sier Bjurstrøm.

Saksbehandlingstidene og antall ubehandlede saker i NAV har gått ned siste halvåret og er nå stort sett på samme nivå som de var før de omfattende omstillingene i NAV startet. Det er et av funnene i første delrapport fra ekspertgruppen.  

–Reduksjonen i antall ubehandlede saker kan reflektere at NAV-systemet etter de store organisasjonendringene i 2008-2009 nå fungerer bedre, sier ekspertgruppens leder, professor Terje P. Hagen.

–Ekspertgruppen kan imidlertid ikke utelukke at det også skyldes at NAV har fått tilført flere stillinger, og vil komme tilbake til en nærmere vurdering av årsaksforholdene i sluttrapporten, sier han.

Les mer om ekspertgruppens vurderinger i delrapporten NAVs organisasjon og virkemåte