Historisk arkiv

Storulykken i Mexicogulfen: HMS-myndighetene følger utviklingen nøye

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

Plattformen Deepwater Horizon sank forrige uke etter å ha stått i brann i to døgn etter en eksplosjon. 11 personer er bekreftet omkommet i den tragiske ulykken og 7 personer er skadet. I tillegg er den flyttbare boreinnretningen gått tapt og konsekvensene for det ytre miljøet er omfattende.

– Sikkerhetsnivået i norsk petroleumsvirksomhet er høyt og risikoutviklingen de senere år har vært positiv. Den tragiske hendelsen i Mexicogulfen er imidlertid en viktig påminnelse om risikopotensialet ved petroleumsvirksomhet, og viser hvor viktig det er å holde et kontinuerlig fokus på stadig forbedring av HMS-nivået i petroleumsvirksomheten, sier arbeidsminister Hanne Bjurstøm.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og arbeidsministeren hadde i forrige uke et møte med Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet hvor de ble orientert om ulykken og gitt en gjennomgang av situasjonen.

– Jeg har bedt Petroleumstilsynet om å følge situasjonen tett for å ta lærdom av hendelsen, og informasjon er lagt ut på etatens hjemmeside. Jeg understreker i den forbindelse at det enda er begrenset med sikker informasjon om årsakene til svikten i brønnen, men jeg vil sørge for at resultatene fra granskningen av ulykken blir brukt i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre sikkerheten på norsk sokkel når de kommer, sier Bjurstrøm.

Deepwater Horizon og relevans til norske forhold (Petroleumstilsynet)