Historisk arkiv

Ny leder i SSP

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

Etter 23 år i Senter for Seniorpolitikk ble Åsmund Lunde fredag takket av som direktør av statsråd Hanne Bjurstrøm. Samtidig kunne statsråden ønske den nye direktøren Kari Østerud velkommen.

Åsmund Lunde, Hanne Bjurstrøm og Kari Østerud 
Åsmund Lunde, Hanne Bjurstrøm og Kari Østerud. 

 

Seniorpolitikken har gjennomgått en 180 graders snuoperasjon siden forløperen til Senter for seniorpolitikk ble etablert i 1969. Den gang var navnet ”Fellesutvalget for forberedelse til pensjonsalderen”, som gjenspeiler at fokus var hvordan seniorene kunne forlate arbeidslivet på en best mulig måte. I dag er perspektivet ganske annerledes, og oppmerksomheten er konsentrert om hvordan myndigheter og arbeidslivet kan styrke muligheten til å være med lengst mulig for seniorer som kan og ønsker det.

Selve lederskiftet i SSP skjedde 1. august. Den nye direktøren Kari Østerud er utdannet jurist, og kommer fra stilling som direktør i Storebrand Livsforsikring.

Åsmund Lunde fortsetter i SSP, men har ønsket en noe mer tilbaketrukket rolle. Han skal nå arbeide med forsknings- og utredningsoppgaver innen seniorpolitikken.