Historisk arkiv

Sosial dumping i sjømatnæringen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

Sjømatnæringen står samlet i kampen for et seriøst arbeidsliv og mot sosial dumping. Nå skal arbeidsgivere og arbeidstakere i næringen sammen med myndighetene ta tak i utfordringene og drøfte videre oppfølging og tiltak.


Både arbeidstakere og arbeidsgivere er enige om å fokusere på sosial dumping.

Det ble klart etter et møte mellom de tre partene fredag 11. mars.

Sjømatnæringen er en sammensatt bransje som har utfordringer knyttet til sosial dumping og useriøsitet. Deler av næringen er preget av store sesongvariasjoner og stort behov for arbeidskraft i perioder.

 

Positivt
– Det er positivt at bransjen selv har tatt initiativ til og ønsker å være i forkant i arbeidet mot sosial dumping og useriøsitet i egen bransje, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Både arbeidstaker- og arbeidsgiversiden er enige om behovet for å fokusere på sosial dumping og hvordan man opptrer i forhold til innleid arbeidskraft.

– Jeg har blitt orientert av partene om hvilke utfordringer bransjen har, men det er viktig for meg å understreke at partene selv må styre denne prosessen, sier Bjurstrøm.

 

Videre partssamarbeid
På møtet ble det enighet om å gå videre med et partssamarbeid hvor også myndighetene deltar.

Tilstede på møtet var arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet, Hans Kristian Amundsen og representanter for arbeidsgivere og arbeidstakere i sjømatnæringen.