Historisk arkiv

Statsråden på ”tilsyn” i Kristiansand

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

Fra 1. juli skal Arbeidstilsynet føre tilsyn med at det offentlige etterlever regelverket når de setter ut oppdrag på anbud.

–Det er viktig med nye virkemidler i kampen mot sosial dumping, sa arbeidsminister Anniken Huitfeldt da hun besøkte Arbeidstilsynet i Kristiansand 1. juli.

Statsråden fikk se byggeprosjektet ”nytt rådhuskvartal”, hvor Kristiansand kommune er byggherre. Nytt rådhuskvartal er et godt eksempel på hvordan en offentlig byggherre skal følge opp regelverket, også hos underleverandørene.

Statsråden ble videre orientert om hvordan de nye regionale verneombudene innenfor hotell, restaurant & renhold arbeider. Og hun fikk en kort brief om satsingen «Ny i arbeidslivet».


Statsråd Anniken Huitfeldt ved Kystvaktskipet Nornen i Kristiansand. (Foto: AD)

Huitfeldt besøkte også kystvaktskipet Nornen som har vært benyttet til tilsyn med byggplasser i skjærgården med svært godt resultat. Flere av tilsynene er gjennomført i samarbeid mellom Kystvakten, Skatt sør, politiet og Arbeidstilsynet, og resultatet er blant annet at man har avdekket sosial dumping og svart arbeid på skjærgårdshytter. Samarbeid mellom ulike offentlige instanser er effektivt for å avdekke useriøse aktører.