Historisk arkiv

Styrker kampen mot ufrivillig deltid med 75 millioner kroner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

– Jeg er glad for at innsatsen mot ufrivillig deltid og for mer heltid nå kan trappes opp. Det er i første rekke kvinner som rammes av ikke å få så stor stilling som de ønsker, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Regjeringen vil bruke 75 millioner kroner over en treårsperiode til tiltak som kan bidra til å redusere antallet som arbeider ufrivillig deltid.

Opplegget for bruk av midlene er nå avklart etter innspill fra partene i arbeidslivet. Pengene skal gå til forsøksprosjekter som tar for seg endret organisering av arbeidet innenfor den enkelte virksomhet, samt forsøk rettet mot etter- og videreutdanning som kan styrke den enkeltes mulighet til å komme over i heltidsarbeid. Noe midler vil også gå til utredningsprosjekter og til å sikre at eksempler på gode løsninger spres bedre enn i dag. Det legges opp til at midlene til forsøksprosjekter fordeles av Arbeids- og velferdsetaten etter råd fra en partssammensatt gruppe.

For 2011 har Stortinget alt bevilget 25 millioner kroner til dette formålet.

67 000 personer var undersysselsatte og søkte aktivt etter mer arbeid i 2010, ifølge Statistisk sentralbyrå. Tre fjerdedeler av disse var kvinner. I tillegg kommer et om lag like stort antall som ønsker høyere stillingsandel, men uten å søke aktivt.

Informasjon om søknadsfrist og de nærmere kriteriene for å kunne søke om midler vil i løpet av våren bli kunngjort blant annet på Arbeidsdepartementets hjemmeside.