Historisk arkiv

Ledigheten økte svakt i juli

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

- Arbeidsmarkedet er fortsatt godt, men det uroer meg at arbeidsledigheten de siste fire månedene har økt med 3 000 personer. Samtidig har vi det siste året fått 66 000 flere sysselsatte, og også andelen av befolkningen som er i jobb har økt, sier statssekretær Jan-Erik Støstad i Arbeidsdepartementet i en kommentar til den nye arbeidsmarkedsstatistikken.

- Arbeidsmarkedet er fortsatt godt, men det uroer meg at arbeidsledigheten de siste fire månedene har økt med 3 000 personer. Samtidig har vi det siste året fått 66 000 flere sysselsatte, og også andelen av befolkningen som er i jobb har økt, sier statssekretær Jan-Erik Støstad i Arbeidsdepartementet i en kommentar til den nye arbeidsmarkedsstatistikken.

Torsdag publiserte Statistisk sentralbyrå sin arbeidskraftundersøkelse (AKU) for 2. kvartal 2012. Undersøkelsen viser at antall sysselsatte personer har økt med 66 000 det siste året. Målt som andel av befolkningen har sysselsettingen økt med 0,6 prosentpoeng til 69,7 prosent det siste året.

Fredag kom også NAV med sin arbeidsmarkedsstatistikk for juli. Her går det fram at 71 700 var registrert helt ledig. Dette er en sesongkorrigert økning på 600 fra juni, men en reduksjon på knappe 900 fra samme tid i fjor. Fra mars til juli økte antall registrerte helt ledige hver måned, med til sammen 3 000 personer.