Historisk arkiv

Bjarne Håkon Hanssen møter muslimske religiøse ledere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Tirsdag 27. februar fulgte Bjarne Håkon Hanssen opp møtet med muslimske ledere han hadde den 09.11.06. Tema for møtet var hvordan medlemmene i de ulike menighetene opplever å bli marginalisert og hvordan Regjeringen jobber med inkludering gjennom arbeid.

Statsråd Bjarne Håkon Hanssen hadde tirsdag 27. februar sitt andre møte med muslimske religiøse ledere. De muslimske lederne er en av flere grupper med innvandrerbakgrunn statsråden jevnlig har møter med.

Temaet for møtet var hvordan medlemmene i de ulike menighetene opplever å bli diskriminert på arbeidsmarkedet og hva som kan gjøres for å hindre dette. De muslimske lederne fortalte hvordan medlemmene i menighetene opplevde vansker med å få innpass på arbeidsmarkedet og hvordan enkelte opplevde frustrasjon i forhold til å ha både en lang utdannelse og erfaring fra hjemlandet de ikke fikk utnyttet her.

Statsråden fokuserte på hvordan Regjeringen jobber med inkludering og integrering, spesielt gjennom å få flere i arbeid. Bjarne Håkon Hanssen trakk frem at de fleste som innvandrer til Norge finner seg godt til rette både i arbeid og samfunnsliv.

- Det er viktig å nyansere bildet for å kunne ta fatt på de problemer som finnes med de rette virkemidler, sa statsråden.

Han pekte på at alle innbyggere i Norge har et ansvar for å bidra til et godt å trygt samfunn for alle.