Historisk arkiv

For lite kunnskap om HMS-konsekvenser av arbeidstidsordninger og skiftarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Petroleumstilsynet har levert en rapport som oppsummerer kunnskapsstatus og peker på områder hvor det er behov for videre forskning. – Rapporten viser at det er behov for bedre kunnskap om sammenhengen mellom arbeidstid og helse, sier statssekretær Jan-Erik Støstad

Petroleumstilsynet har levert en rapport som oppsummerer kunnskapsstatus og peker på områder hvor det er behov for videre forskning. – Rapporten viser at det er behov for bedre kunnskap om sammenhengen mellom arbeidstid og helse, sier statssekretær Jan-Erik Støstad.

Petroleumstilsynet har på oppdrag fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) kartlagt kunnskapsstatus og pekt på områder hvor det er behov for videre forskning, knyttet til HMS-konsekvenser av arbeidstidsordninger og skiftarbeid i petroleumsvirksomheten. Prosjektet er gjennomført i nært samarbeid med partene, Arbeidstilsynet og nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer.

Sluttrapporten fra prosjektet oppsummerer kunnskapsstatus og peker på områder hvor det er behov for videre forskning. Rapporten gir også viktige innspill på områder hvor dagens kunnskap er tilstrekkelig - for eksempel i forhold til regelverksutvikling.

– Forskning som har som mål å dokumentere eventuelle helseeffekter av typer arbeidstid, er kompleks og krever høyt kompetente forskningsmiljøer. Ikke minst kreves et langsiktig perspektiv på forskningen. Departementet vil arbeide aktivt inn mot Forskningsrådet og forskningsmiljøene for å bidra til at vi får igangsatt gode forskningsinitiativ på dette området, sier Støstad.