Historisk arkiv

Konferanse om rasisme og diskriminering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Det er fremdeles noen ledige plasser til konferansen Rasisme og diskriminering – nasjonale og internasjonale perspektiver. Konferansen arrangeres i Oslo onsdag 28. november 2007.

Det er fremdeles noen ledige plasser til konferansen Rasisme og diskriminering – nasjonale og internasjonale perspektiver. Konferansen arrangeres i Oslo onsdag 28. november 2007.

Konferansen skal markere avslutningen på Handlingsplan mot rasisme og diskriminering (2002 – 2006) og oppstarten på arbeidet med en ny handlingsplan.

Konferansen skal gi en vurdering av hvor Norge står i diskrimineringsarbeidet, blant annet ved å sammenlikne Norges innsats på diskrimineringsfeltet med en del andre europeiske land.

Videre skal konferansen gi kunnskap om erfaringer som finnes på rasisme- og diskrimineringsfeltet – nasjonalt og internasjonalt – og den skal gi innspill til ny innsats på feltet.

Hilsningstale ved H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit.
Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen orienterer om bakgrunn og mål for konferansen og viktige satsingsområder i Norge.

Praktisk informasjon

Program (pdf)

Konferansen foregår på Oslo Kongressenter Folkets Hus (auditioriet), Youngsgt. 11 ved Youngstorget. Det er ingen konferanseavgift. Det blir servert enkel lunsj.

Påmelding sendes til wam@aid.dep.no, tlf 22 24 70 13.

Maksimalt antall deltakere er 150. Ved stor pågang vil det kunne være nødvendig å begrense antall deltakere fra ulike institusjoner/organisasjoner, slik at det blir en spredning i deltakelsen. Påmeldingsfrist er fredag 9. november 2007.

Arrangør: Barne- og likestillingsdepartementet

Diskrimineringens mange former: forskning – politikk – praksis

Dagsseminar 27. november 2007

Tirsdag 27. november arrangerer Kjønnsforskningsprogrammet og IMER-programmet ved Forskningsrådet, Likestillings- og diskrimineringsombudet og KILDEN informasjonssenter for kjønnsforskning dagsseminaret Diskrimineringens mange former: forskning – politikk – praksis.

Dette seminaret finner også sted på Oslo Kongressenter Folkets Hus.
Mer informasjon på www.kilden.forskningsradet.no.
Påmelding til hanne@kilden.forskningsradet.no.