Høringsbrev

Høring – Forskrift om bemanningsforetak/vikarbyrå

Arbeids- og inkluderingsdepartementet sender med dette på høring vedlagte høringsnotat med forslag til en forskrift med hjemmel i arbeidsmarkedsloven § 27 som innfører en ny og obligatorisk melde- og registreringsordning for bemanningsforetak/vikarbyrå som skal drive virksomhet i Norge. Ordningen tar sikte på å bedre kontrollen og oversikten over aktørene i utleiebransjen og å øke seriøsiteten i bransjen.

For at ordningen skal bli et effektivt virkemiddel mot useriøsitet foreslås i tillegg en bestemmelse i forskriften som fastslår at innleie fra bemanningsforetak kun vil være tillatt dersom bedriften er registrert i et register opprettet av Arbeidstilsynet. Det foreslås en hjemmelsbestemmelse i arbeidsmarkedsloven § 27 som gir departementet nødvendig fullmakt til å fastsette slike krav til innleievirksomheten.

Departementet tar sikte på å vedta de nye kravene til bemanningsforetak med ikrafttredelse våren 2008. Det legges til grunn at Arbeidstilsynet og bransjen vil trenge omkring et halvt år for å iverksette ordningen, og det betyr at melde- og registreringsordningen kan være på plass høsten 2008.

Vi ber om høringsinstansenes merknader senest innen 10. januar 2008.

Høringsuttalelsene sendes både per post til Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Postboks 8019 Dep., 0030 Oslo og elektronisk til postmottak@aid.dep.no.

Departementet ber om at høringsinstansene i nødvendig utstrekning forelegger saken for underliggende etater og medlemsorganisasjoner. Høringssaken er tilgjengelig på www.regjeringen.no. Vi ber om tilbakemelding dersom dette høringsbrevet bør forelegges instanser som ikke står på høringslisten.

 

Med vennlig hilsen
Gundla Kvam (e.f.)
ekspedisjonssjef 
                                                                                         Eli Mette Jarbo
                                                                                         avdelingsdirektør

 

Vedlegg