Historisk arkiv

Ny rapport om petroleumsnæringen viser mangler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

En ny rapport fra Petroleumstilsynet om kjemisk arbeidsmiljø i petroleumsvirksomheten offshore viser at petroleumsnæringen mangler et helhetlig risikobilde på kjemikalieområdet. Dette gjelder både nåværende situasjon og historiske forhold. – Jeg tar denne saken meget alvorlig, og har innkalt berørte parter til et møte for å diskutere hvordan saken best kan følges opp, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Petroleumstilsynet har på oppdrag fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet gjennomført et pilotprosjekt for å kartlegge eksisterende kunnskap om tidligere og nåværende eksponering for kjemikalier offshore, samt identifisere eventuelle kunnskapshull. Sluttrapporten som er publisert i dag, konkluderer bl.a. med at næringen mangler et helhetlig risikobilde på kjemikalieområdet. Dette gjelder historisk, men er også situasjonen i dag.

– Jeg vil utfordre industrien til å ta et krafttak for å kartlegge og bedre kunnskapsnivået om kjemisk eksponering og helserisiko. Derfor har jeg invitert berørte parter og Petroleumstilsynet til et møte 19. juni for å bli orientert om hvordan de problemene som avdekkes i rapporten skal følges opp. Det viktigste fokuset nå er å gi kjemikalieskadde arbeidstakere en god individuell oppfølging, samt legge grunnlaget for et godt forebyggende arbeidsmiljøarbeid fremover.