Historisk arkiv

Etablerer kontaktutvalg for fattigdomsbekjempelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

– I kampen mot fattigdom styrker regjeringen kontakten med frivillige organisasjoner og etablerer et kontaktutvalg for fattigdomsbekjempelse. Vi har bevilget 10 millioner kroner til dette formålet i statsbudsjettet for 2008, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Det er et ønske fra organisasjonene om å etablere jevnligere kontakt med regjeringen. Et kontaktutvalg vil bidra til at organisasjonene og regjeringen vil få muligheter til å utveksle råd og kompetanse om dette viktige området.

– Sekretariatsoppgavene for kontaktutvalget legges til Batteriet, som i dag er et serviceorgan for sosialt og økonomisk vanskeligstilte. Batteriet er drevet av Kirkens Bymisjon. Det er viktig for regjeringen å styrke og bygge videre på det viktige arbeidet Batteriet gjør i dag og at det etableres nye ”Batterier” flere steder i landet, sier statsråden.

Batteriet får derfor midler som kan bidra til organisasjons- og kompetansebygging slik at frivillige organisasjoner i fellesskap kan drøfte og forberede saker til dialogmøtene. Kontaktutvalget skal også kunne kombinere denne virksomheten med tiltak og et bredt spekter av aktiviteter for å styrke samhandlingen.

Tilskudd 2008


Batteriet

For 2008 avsettes 6 millioner kroner til Batteriet til drift av et kontaktutvalg og til etablering og drift av nye Batterier utenfor Oslo.

Velferdsalliansen
Velferdsalliansen får øket sitt driftstilskudd med 2 mill. kroner av bevilgningen for 2008 (driftstilskudd til sammen 3,5 mill. kroner). Velferdsalliansen som nettverksorganisasjon kan stimulere til deltakelse og mobilisering av grupper til arbeidet i kontaktutvalget og deltakelse i dialogforum.

KREM
KREM - organisasjonen for kreativt og mangfoldig arbeidsliv. Organisasjonen er medlem av Velferdsalliansen. 500 000 kroner avsettes til driftsstøtte i 2008. Det er første gang KREM får slikt tilskudd.

Foreningen Fattignorge
Foreningen Fattignorge får 500 000 kroner til driftsstøtte. Det er første gang Foreningen Fattignorge får slikt tilskudd.

Stiftelsen Rettferd for taperne
Stiftelsen får øket sitt tilskudd med 300 000 kroner til driftsstøtte. Dette er en stiftelse som bl.a. arbeider for at barnehjemsbarn, tidligere skolehjemselever, krigsbarn, tatere og samer skal få billighetserstatning fra den norske stat for den behandlingen de har fått.

De gjenværende 700 000 kronene vil gå til å øke de tilskuddsmidlene som Arbeids- og velferdsdirektoratet har til å støtte aktivitet på dette området.

Det er viktig å understreke at det ikke er noen betingelse at organisasjoner som skal delta i selve dialogmøtene får tilskudd over denne bevilgningen. 

Fordelingen vil bli gjort i etterkant av Stortingets behandling av Revidert nasjonalbudsjett 2008.