Historisk arkiv

69 600 helt arbeidsløse i september

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

- Fra august til september er det blitt 7 500 færre arbeidsledige. Justert for normal nedgang i arbeidsledigheten om høsten er nivået på ledigheten i september om lag som i august, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen i en kommentar til Navs hovedtall om arbeidsmarkedet i september.

- Fra august til september er det blitt 7 500 færre arbeidsledige. Justert for normal nedgang i arbeidsledigheten om høsten er nivået på ledigheten i september om lag som i august, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen i en kommentar til Navs hovedtall om arbeidsmarkedet i september.

- Regjeringens aktive motkonjunkturpolitikk bidrar positivt til utviklingen på arbeidsmarkedet, sier statsråden.

-Det siste året har vi også økt omfanget av arbeidsmarkedstiltak og nå deltar 5 100 flere enn i august på slike tiltak. Stor økning i personer med nedsatt arbeidsevne uroer meg og viser at det fortsatt er nødvendig å følge utviklingen på arbeidsmarkedet tett, sier statsråden.

Nye tall frå Nav viser at det ved utgangen av september var registrert 69 600 helt ledige, noe som tilsvarer 2,7 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg deltok 16 900 på ordinære arbeidsmarkedstiltak. Ved utgangen av september var det også 89 700 personer med nedsatt arbeidsevne. Tallet er 11 prosent høyere enn på samme tid i fjor.