Historisk arkiv

MUFere kan få foreløpig arbeidstillatelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Arbeids- og inkluderingsdepartementet vil sørge for at de MUFerne som skal få sine saker vurdert på nytt kan få en foreløpig arbeidstillatelse fram til søknadene deres er ferdigbehandlet. En slik ordning vil være på plass etter påske.

- Det er rimelig at de aktuelle personene får jobbe fram til søknadene er behandlet, og vi arbeider nå med å finne en løsning, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.

MUFere er irakere som tidligere har hatt en midlertidig tillatelse uten rett til familiegjenforening eller bosettingstillatelse. Dagens regelverk åpner ikke for at UDI kan gi disse arbeidstillatelse, og det er dette departementet nå vil gjøre noe med. Statsråden understreker at en foreløpig arbeidstillatelse ikke vil gi grunnlag for bosettingstillatelse eller familiegjenforening og innvilgelse av slik tillatelse har ingen betydning for om varig opphold blir innvilget.

Spørsmålet om foreløpig arbeidstillatelse er blitt aktuelt etter at departementet besluttet at MUFere som fikk opphold i 2005 og 2006, og som senere ikke har fått tillatelsen fornyet, vil få adgang til å få sin sak vurdert på nytt med sikte på varig opphold.