Historisk arkiv

Siste frist for vikarbyråene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Fra 1. mars 2009 blir det forbudt for virksomheter å leie inn vikarer fra uregistrerte vikarbyråer. Arbeidstilsynet har til nå mottatt meldinger fra ca 470 virksomheter som driver utleie av arbeidskraft. For vikarbyråer som ennå ikke er registrert begynner det å haste.


Alle som ønsker å bruke et vikarbyrå må sjekke om det er registrert i Arbeidstilsynets register.

– Vikarbyråene må kjenne sin besøkelsestid og sørge for å registrere seg innen fristen. Det er kun to dager igjen før forbudet trer i kraft, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.

Forskriften om ny obligatorisk melde- og registreringsordning for bemanningsforetak trådte i kraft 1. januar 2009. Forskriften pålegger alle bemanningsforetak eller vikarbyråer som leier ut arbeidskraft i Norge å registrere seg i et nytt offentlig register over bemanningsforetak i Arbeidstilsynet.

– Bemanningsforetaksregisteret blir et viktig verktøy for å hindre sosial dumping og useriøse aktører i utleiebransjen, sier statsråden.

Registeret vil være å finne på Arbeidstilsynets nettsider www.arbeidstilsynet.no fra mandag 2. mars, slik at alle som ønsker det kan gå inn og sjekke. Fra samme dato blir det forbudt å leie inn arbeidstakere fra vikarbyråer som ikke er registrert. – Alle virksomheter som har inngått kontrakt med et vikarbyrå, eller som ønsker å bruke et vikarbyrå, må nå gå inn og sjekke om det er registrert i Arbeidstilsynets register, sier Andersen.