Historisk arkiv

Landets sjette institusjon for ungdom med alvorlige atferdsvansker ble offisielt åpnet i Oslo onsdag 7. februar 2007.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Oslo kommune ved Barne- og familieetaten har åpnet landets sjette institusjon for ungdom med alvorlige atferdsvansker.

Byråd for barn og utvikling , Torger Ødegaard, overekker styrer Helene Nielsen gave fra Oslo kommune under den offisielle åpningen av MultifunC på Kringsjå i Oslo.

Byråd for barn og utvikling , Torger Ødegaard, overekker styrer Helene Nielsen gave fra Oslo kommune under den offisielle åpningen av MultifunC på Kringsjå i Oslo.

 

Oslo kommune ved Barne- og familieetaten har åpnet landets sjette institusjon for ungdom med alvorlige atferdsvansker. Institusjonene er i en opprettingsfase, og når alle de seks institusjonene er i full drift, skal de gi tilbud til 80 barn, hvorav 40 er i MulitfunC - institusjonene og 40 er i ettervern.

De nye Multifunc institusjonene ble startet i fjor og baserer seg på internasjonal forsking. For å hjelpe denne gruppen barn som har store adferdsvansker, følges institusjonene nøye opp i et eget prosjekt og kvalitetssikringsteam.  


Behandlingsmodellen ”MultifunC” er utviklet som et norsk-svensk samarbeidsprosjekt

finansiert av Barne- og likestillingsdepartementet, og er rettet mot ungdom mellom 14 – 18 år med alvorlige atferdsvansker som ikke kan nyttiggjøre seg hjemmebaserte tiltak, og som viser problemer innen flere områder (atferd, skole, relasjoner til jevnaldrende og familie).

Sentralt grunnlag for behandlingstiltaket er forståelse av atferdsproblemer som resultat av risikofaktorer ved ungdom og ungdommenes omgivelser. Behandlingsarbeidet rettes derfor mot forandring av risikofaktorer på alle arenaer (ungdom, familie, forhold til jevnaldrende, og skole).

Departementet ønsker barnevernsinstitusjoner som gir riktig og god hjelp, og vi følger arbeidet med stor oppmerksomhet og interesse.