Historisk arkiv

Databaser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Databaser

Nedenfor finner du linker til ulike databaser som inneholder en oversikt over kvinner som ønsker styreverv eller lederstillinger. Departementet har ikke noen fullstendig oversikt over slike databaser, men listen inneholder de databasene departementet er kjent med.

 

Innovasjon Norges styrekandidatbase

Innovasjon Norges database inneholder nesten 2300 kandidater – vel halvparten av dem er kvinner. 80 prosent av kandidatene har både styre- og ledererfaring. For å bli registrert i databasen må du ha gjennomført et kompetansegivende kurs og ha bestått eksamen. Dette gir 6 studiepoeng. Kursene arrangeres i samarbeid med bl.a. Handelshøyskolen BI.

Dersom du ikke har gjennomført Innovasjon Norges styrekandidatprogram, kan du gå via nærmeste Innovasjon Norge kontor og få godkjent din CV. Under forutsetning av at din styrekompetanse blir godkjent, innbetales et engangsbeløp på kr 1500 før din CV blir publisert i basen.

 

Juristforbundets database

Norges Juristforbund har en database der vel 600 kvinner er registrert. Omtrent 40 prosent av dem har både leder- og styreerfaring. Alle kandidatene har juridisk embetseksamen.

 

NHOs Female Future database

NHOs database inneholder i overkant av 340 kandidater – alle kvinner. Ca. 65 prosent av disse har både styre- og ledererfaring. Basen inneholder bare kandidater som er håndplukket av egen bedrift fordi de har talenter for leder- og styreoppgaver. Kandidatene må ha deltatt i NHOs Female Future prosjekt.