Historisk arkiv

Årets Forbilde 2008 ble Farooq Farooqi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

I dag ble prisen for Årets forbilde 2008 delt ut. Juryen la spesielt vekt på at Farooqi gjennom sin jobb og på frivillig basis har gjort en stor innsats for ungdommer i mer enn 30 år.

I dag ble prisen for  Årets forbilde 2008 delt ut.  Juryen la spesielt vekt på at  Farooqi gjennom sin jobb og på frivillig basis har gjort en stor innsats for ungdommer i mer enn 30 år.

Med denne prisen ønsker vi å finne fram til ildsjeler. Gjerne personer som er godt kjent i nærmiljøet for sin innsats. Men som ikke nødvendigvis er rikskjendiser.

Les talen ved overrekkelsen 


Prisutdeler Lotte Grepp Knutsen og Årets Forbilde Farooq Farooqi. Foto: Yngve Kveine  

Juryen har bestått av:


• Rita Kumar, som har ledet juryarbeidet. (Hun representerer KIM, Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene)
• Shiwan Mahmoud, (som representant for organisasjonen Ungdom & Fritid)
• Rabia Ahmad, (som representant for Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner)
• Mohamed Meliowi, (som representant for MIR, ressursnettverk for minoritetsforeldre)

Les juryens begrunnelse:

Juryens begrunnelse for utvelgelsen av kandidaten for ”Årets forbilde” 2008
Kandidaten oppfyller alle kriteriene for denne prisen. Juryen har lagt spesielt vekt på at han gjennom sin jobb og på frivillig basis har gjort en stor innsats for ungdommer i mer enn 30 år. Måten han har organisert dette arbeidet på har bidratt til demokratiutvikling blant ungdommer.

Ved siden av å være koordinator for X-Ray, har han også engasjert seg i andre ungdomsgrupper ved å gi råd og praktisk bistand. Hans innsats har bidratt til å bringe ungdom sammen på tvers av nasjonaliteter. Hans arbeid og tålmodighet har inspirert mange ungdommer til å ta ansvar for sin egen situasjon. Dette er et viktig ledd i integrering i et langtidsperspektiv.

I tillegg til sin stilling som koordinator for X-Ray Ungdomskulturhus, har han hatt en rekke verv innenfor ulike organisasjoner.
Vinneren bidrar med råd og erfaringer for å bedre ungdommenes vilkår generelt. Han er således en god rollemodell for mange ungdommer.

Etter hvert har han oppnådd et stort kontaktnett og brukes av mange foreldre som en "rådgiver" innenfor sosiale og barnevernfaglige spørsmål. Det er altså ikke bare ungdommen som har tillit til ham; han nyter også stor respekt hos de voksne. Dette gir ham en viktig rolle som brobygger mellom generasjoner.

Hans innsats for å styrke X-Rays deltakelse i ulike ungdomsfora, både nasjonalt og internasjonalt, bekrefter at han er en ildsjel og at han utvilsomt er en verdig prisvinner. Vi mener at prisen vil gi ham en oppmerksomhet han fortjener.