Historisk arkiv

Statsråden mottok skyggerapport om rasisme

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

- Ny rapport til FNs rasediskrimineringskomite

Anti-rasistisk senter og Norsk Folkehjelp var blant de frivillige organisasjoner som i dag møtte statsråd Audun Lysbakken for å overlevere en skyggerapport om rasisme og diskriminering i Norge. For første gang har barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet valgt å finansiere denne rapporten som sendes til FNs rasediskrimineringskomite (CERD).

Anti-rasistisk Senter og Norsk Folkehjelp var blant de frivillige organisasjoner som i dag møtte statsråd Audun Lysbakken for å overlevere en skyggerapport om rasisme og diskriminering i Norge. For første gang har barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet valgt å finansiere denne rapporten som sendes til FNs rasediskrimineringskomite (CERD).

-Regjeringen legger stor vekt på å inkludere det sivile samfunn ved rapporteringer og eksamineringer av våre forpliktelser etter menneskerettighetskonvensjonen, sa barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken da han tok i mot rapporten.

Ti organisasjoner har kommet med innspill til rapporten. Anti-rasistisk Senter var ansvarlig for å koordinere innspill fra det sivile samfunn til CERD-rapporteringen.

Norges offisielle rapport ble overlevert CERD i 2009. I 2011 skal komiteen eksaminere Norges innsats mot rasisme og diskriminering.

Bidragsytere
Bidragsyterne til rapporten er: Advokatforeningens menneskerettighetsutvalg, Amnesty International Norge, Antirasistisk Senter, Den norske Helsingforskomité, Leieboerforeningen, MiRA Ressurssenter for innvandrer- og flyktningkvinner, Norsk Folkehjelp, Norsk Psykologforenings menneskerettsutvalg, Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering (OMOD), Primærmedisinsk Verksted (Kirkens Bymisjon) og Utdanningsforbundet. Antirasistisk Senter har fungert som koordinator for arbeidet med rapporten.


Foto BLD