Historisk arkiv

Westhrin i dialog om situasjonen for utviklingshemmede

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Statssekretær Henriette Westhrin i BLD ønsker større fokus på situasjonen for utviklingshemmede, og skal i løpet av året lansere et informasjons- og utviklingsprogram om utviklingshemmedes rettigheter.

Statssekretær Henriette Westhrin i BLD ønsker større fokus på situasjonen for utviklingshemmede, og skal i løpet av året lansere et informasjons- og utviklingsprogram med fokus på utviklingshemmedes rettigheter. I den forbindelse inviterte statssekretæren sentrale personer til møte for å få innspill om utfordringer utviklingshemmede har i dag. Westhrin poengterte på møtet at hun ikke ønsker ny politikk på området, men at hensikten var igjen å sette prinsippene fra 1990-årenes ansvarsreform på dagsorden.

Sentrale utfordringer som retten til selv å velge hvor en vil bo og få nødvendige tjenester ble drøftet. Også utfordringer på andre sentrale områder som arbeid, fritid og personellsituasjonen i tjenestene var tema. Det var enighet om å fortsette dialogen om hvordan en kan videreutvikle tilbudet til utviklingshemmede.