Historisk arkiv

Støtten går til videreutvikling av prosjektet "Tea Time"

700 000 kroner til Antirasistisk senter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

IMDI har tildelt 700 000 kr til Antirasistisk senters prosjekt ”Tea Time”. 500 000 kr av støtten skal gå til uvikling av en 45 minutters dokumentarfilm om prosjektet. Resten av beløpet går til å organisere prosjektet.

IMDI tildelte 15. september 700 000 kr til Antirasistisk senters prosjekt ”Tea Time”. 500 000 kr av støtten skal gå til uvikling av en 45 minutters dokumentarfilm om prosjektet. Resten av beløpet går til å organisere prosjektet.

Antirasistisk senter satte i 2011 i gang Tea Time-kampanjen, en nasjonal reklame- og holdningskampanje for å motvirke fordommer mot norske muslimer. Kampanjen, som ble utarbeidet og utviklet gjennom ordningen Reklame for alvor, har skapt omfattende interesse og vist et stort potensiale.

På tirsdag møtte inkluderingsminister Audun Lysbakken Kari Helene Partopuoli fra Antirasistisk senter og to teverter, Nour Al-Houda Thaythay og Hanan El Boukri.

IMDi ønsker å støtte en videreføring av kampanjen med prosjektmidler i 2011, for å videreutvikle dette som en metode for holdningsskapende arbeid.
- Kampanjen skulle egentlig avsluttes i høst, men nå får vi mer pågang enn noensinne. Hver dag får vi 30-50 mailer om te-besøk, sier Partopuoli.

IMDi legger vekt på at potensialet i kampanjen utvikles ved å rekruttere muslimske
familier over hele landet, tilrettelegge/koble muslimsk vertskap og ikke-muslimske
besøkende, og ved å arrangere noen større teselskaper, med deltakelse fra f.eks.
moskeer eller muslimske foreninger.
- Kampanjen var viktig før 22. juli, men nå har den blitt enda viktigere, sier Lysbakken. - Vi har begynt å snakke om ”vi” – nordmenn med ulik bakgrunn står sammen i sorgen.

En 45 minutters dokumentarfilm fra teselskap, vil gi verdifullt innblikk i møtene som finner sted gjennom rammen av teselskap-kampanjen, og hvordan deltakernes påvirkes av disse.
- En slik film vil spre eksemplene og erfaringene, avslutter Lysbakken.

Se mer om kampanjen på Antirasistisk senters nettsider.


Det ble et trivelig møte mellom statsråden og Hanan El Boukri (i rødt) og Nour Al-Houda Thaythay (i hvitt). Lysbakken har tidligere vært på te-besøk hos Nour.