Historisk arkiv

Fikk anbefalinger på fosterhjemsområdet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Statssekretær Henriette Westhrin mottok i går en fosterhjemsrapport med mange anbefalinger.

- Dere har jobbet godt og systematisk med denne rapporten. Vi tar nå imot rapporten og vil gå gjennom alle anbefalingene. Arbeidsgruppens anbefalinger vil være et viktig innspill i arbeidet med å styrke fosterhjemsomsorgen, sier statssekretæren.

Denne rapporten og ulike evalueringer vil danne grunnlag for forslag til mulige endringer på fosterhjemsområdet.

- Det er for tidlig nå å konkludere på anbefalingene som kommer fram i rapporten. Men jeg ser at arbeidsgruppen peker på viktige problemstillinger. De har også adressert mange utfordringer, sier Westhrin.

Denne rappporten, sammen med anbefalingene fra barnevernpanelet og den brede evalueringen av barnevernreformen, vil alle være viktige bidrag til debatten om framtidas barnevern.

Mer oppfølging og veiledning
Arbeidsgruppen har sett på tiltak for å styrke kommunale fosterhjem, og har altså gitt en rekke anbefalinger til Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Arbeidsgruppen har hatt et bredt mandat, og har blant annet sett på tiltak for å styrke oppfølging og veiledning av fosterforeldre, bedre utredningen av barnet før plassering, og tiltak for å avlaste fosterfamilien i hverdagen.

Arbeidsgruppen har bestått av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Norsk Fosterhjemsforening, NOBO (Norsk barnevernlederorganisasjon), KS og en representant for det kommunale barnevernet. Arbeidsgruppen ble nedsatt av departementet i februar 2011.

Last ned rapporten her