Historisk arkiv

Lysbakken mottok skyggerapport om likestilling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

-Ny rapport til FNs kvinnediskrimineringskomitè (CEDAW)

Mandag 20. juni mottok statsråd Audun Lysbakken en skyggerapport fra det sivile samfunn om kjønnslikestilling i Norge. Skyggerapporten er å anse som et tillegg til statens 8. rapport til FNs overvåkingskomité, CEDAW.

Mandag 20. juni mottok statsråd Audun Lysbakken en skyggerapport fra det sivile samfunn om kjønnslikestilling i Norge. Skyggerapporten er å anse som et tillegg til statens 8. rapport til FNs overvåkingskomité, CEDAW. Den inneholder en rekke anbefalinger til hvordan norske myndigheter bør jobbe med kvinners rettigheter.
FOKUS, Forum for kvinner og utvikling overrakte rapporten til statsråden. Det var i alt 10 representanter for frivillige organisasjoner til stede på møtet. Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet innvilget i 2010 økonomisk støtte til FOKUS for å koordinere utarbeidelsen av organisasjonenes skyggerapport.

- Regjeringen legger stor vekt på å inkludere det sivile samfunn i prosessene knyttet til rapporteringer og eksamineringer av våre forpliktelser etter kvinnediskrimineringskonvensjonen, sa barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken, da han tok i mot rapporten.

Statens rapport ble oversendt FN i september 2010. Skyggerapporten ble oversendt FN 20. juni 2011. CEDAW-komiteen tar utgangspunkt i disse rapportene når norske myndigheter skal eksamineres i begynnelsen av 2012, om oppfølging av forpliktelsene etter kvinnediskrimineringskonvensjon.

I alt 13 organisasjoner har bidratt med innspill til skyggerapporten. FOKUS har hatt ansvaret for å koordinere innspill fra organisasjonene som jobber med likestilling mellom kvinner og menn til CEDAW- rapporten.
 
 
 
 
 

Gro Lindstad fra FOKUS orienterer statsråden om skyggerapporten. (Foto: E. Johansen)