Historisk arkiv

Ønsker å styrke den flerkulturelle kompetansen i barnevernet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Dagens barnevern trenger mer kunnskap om hvordan de skal møte barn og familier med minoritetsbakgrunn. Videreutdanningen "barnevern i et minoritetsperspektiv" er et tilbud til ansatte i barnevernet og kan bidra til økt kompetanse på dette feltet.

Dagens barnevern trenger mer kunnskap om hvordan de skal møte barn og familier med minoritetsbakgrunn. Videreutdanningen "barnevern i et minoritetsperspektiv" er et tilbud til ansatte i barnevernet, som kan bidra til økt kompetanse på dette feltet.

Barnevernet skal beskytte og hjelpe de mest utsatte barna i samfunnet vårt. Alle barn i Norge, uavhengig av bakgrunn, skal ha tilgang til gode og likeverdige barneverntjenester.

Videreutdanningen er et ledd i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementets satsing på et mer kunnskapsbasert barnevern. Utdanningen skal gi ansatte i barnevernet muligheten til å lære mer om barnevernsarbeid med barn og familier med minoritetsbakgrunn. I tillegg tar studiet opp refleksjoner rundt samarbeid mellom barnevern og minoriteter og problemstillinger knyttet til det flerkulturelle samfunnet. 

 - Barnevernet gjør en stor og viktig jobb. Dette studiet vil gjøre dem i stand til å gjøre jobben enda bedre. Mange barnevernsansatte trenger mer kompetanse for å hjelpe barn og familier med minoritetsbakgrunn, og vi oppfordrer derfor alle i barnevernet til å til å ta dette studiet, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.

Om studiet

Studiet starter opp høsten 2012. Høgskolene i Finnmark og Lillehammer har søknadsfrist 15. april, men vil ta inn studenter helt fram til studiestart. Høgskolene i Oslo og Telemark har søknadsfrist 1. juni.

Studiet gir 15 studiepoeng og går over et semester med tre samlinger á tre dager. Studiet er på masternivå og bygger på bachelorkompetanse.

Mer informasjon om studiet er tilgjengelig på studiestedet.

 

Studiesteder og kontakt

Høgskolen i Finnmark  

Høgskolen i Lillehammer

Høgskolen i Oslo og Akershus

Høgskolen i Telemark