Historisk arkiv

SINTEF får mangfoldsprisen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

SINTEF har en bevisst strategi med å tiltrekke seg internasjonal spisskompetanse, og får prisen for sitt arbeid med å skape en mangfoldig bedrift.

Statssekretær Ahmad Ghanizadeh delte i dag ut prisen til SINTEF. Mangfoldsprisen går til en bedrift som har utmerket seg i å arbeide for mangfold på arbeidsplassen.

SINTEF rekrutterer høyt utdannet personell, uavhengig av etnisk og kulturell bakgrunn. Totalt 68 nasjoner er representert blant de ansatte og 20 prosent av de ansatte har bakgrunn fra andre land enn Norge.

 - SINTEF er et eksempel for andre virksomheter på hvordan man kan lykkes med å tiltrekke seg høyt kvalifiserte søkere med innvandrerbakgrunn i Norge og fra utlandet. De er en foregangsbedrift med høy kompetanse og stor bredde, også når det gjelder mangfold blant ansatte, sier statssekretær Ahmad Ghanizadeh.

SINTEF er et av de største instituttene for oppdragsforskning i Europa. Det er et bredt, flerfaglig forskningskonsern med internasjonal spisskompetanse innen teknologi, naturvitenskap, medisin og samfunnsvitenskap.

Mangfoldsprisen

Hensikten med prisen er å løfte fram de gode eksemplene på etnisk mangfold i arbeidslivet, som kan inspirere andre. Juryen kårer en vinner av prisen ut fra kriterier som forankring av mangfoldsarbeidet i virksomheten, andel av etniske minoriteter og rekruttering.

I fjor gikk prisen til IKEA. Tidligere vinnere har vært Coca-Cola (2010), NRK (2009), Lørenskog kommune (2008), Hennig Olsen Is (2007), Ullevål Universitetssykehus (2006) og Posten Norge (2005).

Juryen er sammensatt av representanter for arbeidsgiverforeningen NHO og Spekter, Akademikerne, Unio, NAV og KIM. IMDi utgjør sekretariatet for prisen. 


Ahmad Ghanizadeh sammen med juryleder Kari Saastad, Yisak Abdella, Partow Pakdel Henriksen og  Ingeborg Lund, HR-direktør i SINTEF.