Historisk arkiv

Stemmerettsjubileet gir millionstøtte til lokale feiringer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

I anledning Stemmerettsjubileet har Barne-, likestilling- og inkluderingsdepartementet gleden av å gi millionstøtte til en rekke lokale feiringer.

32 prosjekter får støtte på til sammen tre millioner kroner, og ett eller flere av dem er i ditt nærområde. Se hvilket prosjekt på www.stemmerettsjubileet.no.

- I år er det ett hundre år siden kvinner i Norge fikk stemmerett, og vi gleder oss til å feire det. Vi ønsker å skape lokalt engasjement rundt viktige fellesverdier demokratiet vårt er tuftet på: Stemmerett, likestilling, representasjon og deltakelse. Arrangementene vi gir penger til speiler alle som bor i Norge, sier statsråd Inga Marte Thorkildsen.

Blant annet får Karmøy kommune 100 000 kroner til prosjektet ”Gina Krog i Skudeneshavn”, som skal formidle mer kunnskap om kvinnesaksforkjemperen. Andre mottakere er Bærum musikk- og danseteater, Musea i Sogn og Fjordane, Stiftelsen Horisont/Melafestivalen og Stiftelsen Ibsen og Hamsun i Grimstad.

Totalt kom det inn nærmere 300 søknader.

Departementet fikk inn mange gode søknader og har sett på geografisk spredning og fordeling mellom frivillige grupper, museer, kommuner og teatre når søknadene er vurdert. Prosjekter som er tilgjengelige for allmennheten eller er særlig rettet mot ungdom og minoriteter er lagt vekt på.

Faktaboks - Stemmerettsjubileet

  • 11. juni i år er det hundre år siden norske kvinner fikk stemmerett på lik linje med menn
  • Stemmerettsuka feires 11-20 juni med arrangementer og utstillinger over hele landet
  • Jubileets historiske profiler er Camilla Collett, Gina Krog, Fredrikke Marie Qvam og Fernanda Nissen
  • Les alt om arrangementene og jubileet www.stemmerettsjubileet.no