Historisk arkiv

Ny mobil-app for småbarnsfedre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Mobil-appen "Pappatid" er lansert i dag for å gi fedre muligheten til å ha en hyggeligere og mer sosial pappapermisjon.

- Målet er at fedre kommer i kontakt med hverandre og kan møtes, være sosiale, drive aktiviteter sammen eller utveksle erfaringer, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen. Vi har valgt å lage en app fordi det er i tråd med tiden vi er i.

Fedre kan selv legger ut aktiviteter på Pappatid, og når man går inn på appen får man opp aktiviteter i nærområdet. Ulike virksomheter over hele landet, som for eksempel bibliotek, svømmehallen, museer og helsestasjoner kan også legge inn egne aktiviteter på Pappatid som småbarnsfedre kan melde seg på.

- Vi vil styrke fars periode i permisjon samtidig som vi utvider fedrekvoten til 14 uker. Mange fedre triller alene og tilbudene for dem er ikke like organisert som det er for mødre, som er godt tatt vare på gjennom barselsgrupper og en rekke tilbud på helsestasjoner, sier ministeren.

Appen har kostet én million å utvikle i samarbeid med en gruppe småbarnsfedre som har testet og kommet med innspill og ideer hele veien. Den er tilpasset både Android og Apple og kan lastes ned der man laster ned andre apper.

Les hvordan du laster du og bruker appen her: http://www.bufetat.no/Pappatid/Slik-bruker-du-appen/

– Det er viktig å gi god og tilpasset informasjon og vise fedrene at vi tar dem like mye på alvor som mødrene. Det har blitt sett på som en offentlig oppgave å gi mødre tilbud, og når vi da ønsker et likestilt foreldreskap, er det naturlig også å gi fedrene det. Denne appen kan bidra til det, sier ministeren.