Historisk arkiv

Helhet og utvikling i barnevernet:

Manuela Ramin-Osmundsen åpner konferanse om atferdsvansker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Vi skal ha et helhetlig barnevern, med best mulig utnyttelse av ressursene og utvikling av ny kompetanse, fastslår barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen. I formiddag åpner hun en konferanse om håndtering av barn og unge med alvorlige atferdsvansker. 650 deltakere fra hele landet følger konferansen.

- Vi skal ha et helhetlig barnevern, med best mulig utnyttelse av ressursene og utvikling av ny kompetanse, fastslår barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen. I formiddag åpner hun en konferanse om håndtering av barn og unge med alvorlige atferdsvansker. 650 deltakere fra hele landet følger konferansen.

- Barn og unge med atferdsvansker trenger politisk vilje og ekstra innsats. Jeg vil bidra til at det skjer varige og positive endringer i disse barnas liv, sier den nye barne- og likestillingsministeren.

Les hele talen her

Konferanse om håndtering av barn og unge med alvorlige atferdsvansker. Foto: Yngve Kveine
Statsråd Ramin-Osmundsen og professor Terje Ogden. Foto: Yngve Kveine

Manuela Ramin-Osmundsen har bedt Atferdssenteret om en bred oppsummering etter dagens nasjonale konferanse. – Jeg er nå i en periode med refleksjon og samtaler for å få avklart hvilke utfordringer vi først og fremst må gå løs på i barnevernet, og hvordan vi kan få flere krefter til å arbeide i samme retning. Vi skal ha et effektivt barnevern, i den forstand at vi må få best mulig utnyttelse og kvalitet ut av de ressursene vi har tilgjengelig, sier Ramin-Osmundsen.

I budsjettforslaget for 2008 er det foreslått en økning med 200 millioner kroner til barnevernet. 190 millioner kroner er økning i rammene for det statlige barnevernet, og 10 millioner er foreslått i økning til kompetanseprogrammet for kommunalt barnevern.  –Med 22 millioner kroner til kompetanseutvikling i det kommunale barnevernet neste år har vi et godt grunnlag for kunnskapsutvikling, sier Ramin-Osmundsen.