Historisk arkiv

Offisiell åpning av Eidsvoll omsorgssenter for barn 18.12.07

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Torsdag flyttet 22 enslige mindreårige asylsøkere (EMA) fra Vårli asylmottak i Moss til barnevernets nye omsorgstilbud på Eidsvoll. Barnevernet overtar med dette ansvaret for EMA under 15 år. Dette er første steg for å styrke omsorgen for EMA fra ankomst til landet og fram til bosetting eller eventuell retur. Offisiell åpning av senteret er 18. desember.

Alle barna på Vårli flyttet over til Eidsvoll 6. desember, og bor nå på senteret. Barna fikk før innflytting god informasjon om det nye omsorgstilbudet og fikk hilse på de ansatte. Flere av de ansatte ved Vårli asylmottak er nå ansatt ved Eidsvoll omsorgssenter for barn, slik at barna har kjente voksne å forholde seg til i en overgangsfase. Det har vært holdt avslutninger for barna i Moss slik at de har fått tatt avskjed med skolen, leksehjelpen, verger, venner osv.

Eidsvoll omsorgssenter for barn skal kunne ta i mot 30 enslige mindreårige under 15 år. Omsorgssenteret er et resultat av at denne regjeringen ønsker å forbedre vilkårene for enslige mindreårige asylsøkere fra ankomsten. Personalets kompetanse skal gi barna god omsorg og trygghet slik at de får den oppfølging og behandling de har behov for. En styrket utredning av barnas situasjon og behov, vil også bidra til at kommunene får et godt grunnlag for å etablere individuelt tilpassede bo- og omsorgstiltak når den enslige mindreårige skal bosettes.

Parallelt forberedes tilbudet til gruppen 15-18 år, og regjeringen tar sikte på å gi disse et tilsvarende tilbud i 2009. Vi skal videreutvikle gode og nødvendige rutiner og praksis for det statlige barnevernets arbeid med gruppen.