Historisk arkiv

Ida Hjort Kraby utnevnt til nytt Barneombud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Ida Hjort Kraby (47) er i Kongen i statsråd i dag beskikket til stillingen som barneombud for åremålsperioden 2008 – 2012. Åremålet for nåværende barneombud Reidar K. Hjermann utløper i april. Ida Hjort Kraby er utdannet jurist og arbeider nå hos Regjeringsadvokaten.

Ida Hjort Kraby har som advokat arbeidet mye med barnerelaterte saker og har god kunnskap om lover og konvensjoner som har direkte betydning for barn og unge. Hun har arbeidet hos Regjeringsadvokaten de siste 14 år. Hjort Kraby var tidligere lovrådgiver i Justisdepartementets lovavdeling, med ansvar for bla. familierett, forvaltningsrett og menneskerettigheter.

Ida Hjort Kraby ble i dag utnevnt til nytt barneombud
Ida Hjort Kraby ble i dag utnevnt til nytt Barneombud. Foto: Yngve Kveine

- Barneombudets mandat bygger på to hovedoppgaver, ivaretakelse av barnas interesser og barnas rettigheter. Rettighetsperspektivet for barn er viktig, og barnekonvensjonen stiller krav og legger føringer for utviklingen og sikring av barns rettigheter, sa barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen da hun presenterte det nye barneombudet umiddelbart etter statsråd fredag.

- Dette er en stor utfordring både for myndighetene og barneombudet. Ombudet må være tydelig på å utfordre myndighetene. Ida Hjort Kraby har en sterk og relevant bakgrunn for å ivareta dette. Barneombudet er en selvstendig institusjon som gjør sine egne prioriteringer. Jeg ønsker meg et ombud som har en bred tilnærming til de utfordringene barn og unge i Norge står overfor i dag og i fremtiden, understreker barne- og likestillingsministeren.


Utdrag av CV for Ida Hjort Kraby.

Født 20/9.1960.

• Advokat hos Regjeringsadvokaten fra september 1993
• Vikariater hos sivilombudsmannen og Lofoten sorenskriverembete (med permisjoner fra Regjeringsadvokaten)
• Utreder ved Høyesterett 1993
• Dommerfullmektig Lofoten sorenskriverembete 1990-1993 (med permisjon fra Justisdepartementet)
• Konsulent og lovrådgiver i Justisdepartementets lovavdeling 1988 – 1992

• Juridisk embetseksamen 1988.
• Vitenskapelig assistent, Institutt for offentlig rett ved UiO 1986-1987
• Harvard Law School 1987

• Diverse vitenskapelige arbeider, og undervisningsoppgaver, bla. om forvaltningsrett